Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 december 2010

Online overzicht met effectieve wijkinterventies

Hangjongeren, woonoverlast, inbraken, onveiligheid: het zijn zaken die de leefbaarheid van een buurt ernstig kunnen aantasten. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een overzicht gemaakt van tachtig succesvolle wijkinterventies. Via een online zoeksysteem kunnen professionals interventies vinden die voor hun relevant en interessant zijn.

hangjongeren

De afgelopen jaren verzamelde het CCV vele, in de praktijk bewezen, interventies die wijken leefbaarder en veiliger maken. Het zoekmenu vraagt de gebruiker om op drie niveaus een keuze te maken: wat, waar en wie. Zo vindt iemand gemakkelijk de interventies die voor zijn veiligheids- of leefbaarheidsprobleem een oplossing kunnen zijn. De opgenomen interventies hebben in de praktijk hun effectiviteit bewezen, maar natuurlijk moet altijd nog wel een vertaling gemaakt worden naar de lokale situatie. Het is geen kwestie van zo maar een interventie uit de lade trekken.

Het CCV helpt professionals, gemeenten, welzijnsorganisaties, woningcorporaties, politie en anderen,  om veiligheidsproblemen in een dorp, buurt of stad grondig te analyseren. Doordat het CCV wat verder van de situatie af staat dan de professional is het soms gemakkelijker om de samenhang tussen problemen te zien.

Klik hier voor het online overzicht

(bron: digitale nieuwsbrief Sozio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten